preloader
Тренди захисту бізнесу в 2022 році: поради адвоката

Тренди захисту бізнесу в 2022 році: поради адвоката

Дмитро Сирко – старший партнер Адвокатського об’єднання Syrko&partners розповів у своєму інтерв’ю для видавництва “Юридична практика” як захистити свій бізнес та не допустити “кошмаріння” з боку правоохоронних органів.

Захист бізнесу — це комплекс заходів, у тому числі превентивних, спрямованих як на врегулювання та стабілізацію внутрішнього середовища компанії, так і на її захист від впливу зовнішніх факторів. Саме до цього розуміння зазначеного терміну в нашій країні наразі і рухаємось. І це, власне, можна назвати ключовою зміною: трендом поступово стають системний підхід та робота над захистом бізнесу в широкому сенсі та на постійній основі, а не «тушіння пожеж».

Якщо зовнішні загрози бізнесу спланувати складно, то варто дотримуватися мінімальних правил:

Перше — це моніторинг ситуації: судових реєстрів, Єдиного державного реєстру і, звісно, просторів інтернету на новини за темою.

Друге — аудит власної документації та справ. Будь-які неточності можуть зіграти потім проти бізнесу.

Третє, коли ми беремо клієнта під свій захист, то одразу просимо список контрагентів, щоб перевірити їх за всіма відкритими реєстрами на наявність кримінальних справ та інших судових розглядів.

Це — невеликий комплекс превентивних заходів, які варто повторювати щоразу з кожним новим контрагентом і регулярно моніторити зміни за старими контрагентами та у своїй компанії. Така собі юридична гігієна для бізнесу.

Обов’язково треба обзавестися контактами профільних адвокатів, щоб у разі чого одразу бути з ними на зв’язку, а не екстрено шукати рекомендації по знайомих. Звісно, якщо вже «біда прийде в дім», а від цього ніхто не застрахований, варто бути готовим. Це підвищить шанси захиститись та допоможе заощадити кошти.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням.