preloader
Захистили  інтереси клієнта у справі про  безпідставно накладений арешт на банківські рахунки

Захистили інтереси клієнта у справі про безпідставно накладений арешт на банківські рахунки

Команда Syrko&partners успішно захистила інтереси клієнта в Печерському районному суді міста Києва, домігшись скасування незаконного і необґрунтованого арешту на майно та рахунки.

Фабула: Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 361 КК України.

Наш клієнт, приватний нотаріус, живе собі спокійно, не має жодного процесуального статусу у даному кримінальному провадженні, не є підозрюваним, та навіть не фігурує у ньому.

Грудень. 2021. Наш клієнт готується до новорічних свят, нічого не підозрюючи. І дізнається, що не може купити подарунки рідним, так як його рахунки заблоковані.

Виявляється, ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 13.12.2021 за клопотанням прокурора Офісу Генерального прокурора накладено арешт на грошові кошти, що розміщені на його рахунках.

29 грудня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва у справі №757/67952/21-к приймає ухвалу про задоволення клопотання адвоката про скасування арешту з майна та скасовує арешт, накладений згідно ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 13.12.2021.

Адвокатами Syrko&partners доведено, що арешт накладний необґрунтовано та всупереч чинному законодавству.

Далі цікавіше, бо нагадує події фільму «Грінч»: на наступний день прокурор Офісу Генерального прокурора звертається до суду з повторним аналогічним клопотанням про арешт майна приватного нотаріуса, з метою створення штучних умов для накладення обмежень на діяльність нотаріуса, щоб нівелювати отримати судовий захист та перешкодити виконати ухвалу слідчого судді про скасування необґрунтованого арешту майна.

У той же день, 30 грудня 2021 року,  прокурор отримує ухвалу слідчого судді про арешт майна, прийнятої з однакових необґрунтованих підстав.

Але, незважаючи на зловживання прокурором процесуальним правом на подання клопотання про арешт майна, 20.01.2022 слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва у справі № 757/529/22-к приймає ухвалу, якою, знову ж таки визнає необґрунтованість накладення арешту згідно ухвали слідчого судді від 30.12.2021, задовольняє клопотання адвоката та скасовує повторний арешт, накладений на рахунки приватного нотаріуса.

В результаті активних дій, права та інтереси нашого клієнта юридично захищені, ухвалу слідчого про арешту майна скасовано, у зв’язку з чим банківські рахунки розблоковано.

 З повним текстом ухвали ви зможете ознайомитися за посиланням.