preloader
Команда АО Syrko&partners захистила інтереси клієнта, здобувши для нього виправдувальний вирок!

Команда АО Syrko&partners захистила інтереси клієнта, здобувши для нього виправдувальний вирок!

«Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!»
Т.Г.Шевченко

29 грудня 2021 року Новозаводським районним судом м. Чернігова було винесено вирок, яким суд визнав невинуватим клієнта АО Syrko&partners та виправдав за недоведеністю в його діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Клієнт АО Syrko&partners був обвинувачений в  умисному ухиленні від сплати податків за землю на загальну суму 9 100 607, 31 грн.

Усе класично! Міська рада при підтримці прокуратури області за участю органу досудового розслідування, за допомогою кримінального провадження намагалися стягнути з товариства завищену суму розрахунку з орендної плати за землю, частинами якої користуються інші суб’єкти господарювання, незважаючи на те, що земельна ділянка взагалі не була сформована.

А все тому, що товариство не погодилося на «умови» аби Чернігівська міська рада надала дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою. В подальшому Чернігівською міською радою фактично було відмовлено товариству в наданні відповідного дозволу через наявність між ними спірного розуміння юридичної природи фактів, що впливають на алгоритм визначення та нарахування коштів, що підлягають сплаті за землю.

Під час розгляду справи командою АО Syrko&partners було доведено те, що кримінальне провадження є ручним інструментом в руках міської ради, а зібрані у межах провадження докази, органом досудового розслідування, є недопустимими.

Адвокати звісно ж довели, що зазначені відносини між товариством та Чернігівської міською радою є виключно цивільно-правовими, і можуть бути вирішені в господарському судочинстві, про що також свідчить національна судова практика. З повним текстом вироку ви зможете ознайомитися за посиланням.